DKP Sac Nedir?
DKP sac genelde sıcak haddelenmiş yassı çelik ürünlerin işleme maruz kalmadan haddelenmesi sayesinde üretilen kalınlıkları 0.2 ve 2 mm aralığında olan yassı sac veya rulo şeklindeki çelik ürünlerdir. Bu şekilde üretilen malzemelerin fiziksel özellikleri rulo veya sac boyunca homojendir. Aynı zamanda genişlik, kalınlık ve yüzey pürüzsüzlüğü gibi özellikler de beklentiyi karşılamakta ve üst düzeyde olmaktadır. DKP aynı zamanda bir hurda türüdür. DKP hurdalar genellikle demir çelik üretimi yapan veya demir çelik ürünlerinin kesim işlemlerini yapan fabrikalardan elde edilir. DKP hurda; ağır, kalın ve çekirdek olmayan hurda tipleri arasındadır. DKP sac hurdaları, metal hurdaları arasında önemli bir yere ve kaliteye sahiptir. DKP sac hurdaları aynı zamanda metal hurdaları arasında en kaliteli ham madde olarak bilinir. Yumuşak olmaları sayesinde DKP sac hurdalarına kolayca ve düzgün bir şekilde şekillendirilebilir.
DKP Sac Kullanım Alanları
DKP sac ürünleri üstün özellikleri ve kaliteleri sayesinde birçok sektörün birçok alanında tercih edilmektedir. Dayanıklı ve kullanışlı ayrıca kolay şekillendirilebilir malzemeler olması sayesinde tercih edilmektedir. Üstün özellikleri nedeniyle DKP saclar, ev aletleri üretiminde ve otomobil sektöründe sıklıkla tercih edilmektedir. DKP sacın otomotiv sektöründe tercih edilmesinin temel nedeni yüksek bükme kabiliyetidir. DKP kullanıldığı alanları sıralayacak olursak: DKP saclar ev aletleri imalatı, otomotiv sektöründe maddi ve manevi parça olarak, ofis mobilyaları imalatı gibi birçok alan ve sektörde hammadde olarak kullanılmaktadır. Bu farklı özellikler onların kullanım alanlarını da belirleyen etmenlerdir. Genel olarak baktığımızda DKP sac kullanımı inşaat malzemesi, otomotiv, beyaz eşya gibi sektörlerde sık bir şekilde kullanılırlar. Fiyat-performans ilişkisi göz önüne alındığında DKP sacların bu konuda oldukça iyi bir denklem oluşturduğunu söylemek mümkündür. Kısacası DKP ürünler üstün özellikleri ve kaliteleri sayesinde endüstride oldukça sık kullanılmaktadır. DKP saclar ise endüstride çok kullanılması sayesinde artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmeye başlamış ve kullanıldığı bazı sektörler sayesinde her gün karşımıza çıkmaya başlamıştır.
DKP Sacların Özellikleri
DKP sac yumuşak, şekillendirilebilir ve işlenmesi kolay bir malzeme olarak öne çıkmaktadır. Bu nedenle DKP sac yüksek eğirme ve şekillendirme hızları gerektiren tüm alanlarda sıklıkla kullanılan bir malzeme olarak bilinmektedir. Örneğin malzemenin şekil alma kolaylığı ve esneyebilirliği, farklı özellik ve şekillerdeki ofis ekipmanlarının üretiminde vazgeçilmez faktörlerdir. Bu işlevi en iyi sağlayan malzeme DKP saclardır, bu nedenle DKP saclar ofis mobilyası üretiminde karşımıza çıkmaktadır.
HRP Sac Nedir?
Sıcak haddelenmiş yassı çeliklerin herhangi bir ısıl işleme maruz bırakılmadan haddelenmesiyle üretilen ve genellikle 0,2 milimetre ila 2 milimetre arasındaki kalınlıklarda bulunan HRP saclar, rulo ya da yassı biçimlerde olabilmektedir. Malzemenin düzgün bir yüzeye sahip olabilmesi için ilk yapılan sıcak haddeleme işleminin yanı sıra bir kez de soğuk haddeleme yapılmaktadır. HRP saclar genellikle belirli ölçüler doğrultusunda şeritler halinde kesilerek üretilmektedir. Standart ölçülere sahip olmasına rağmen, talep edilmesi halinde daha farklı boyutlarda HRP sac üretilmesi de olanaklıdır.
HRP Sac Özellikleri Nelerdir?
Sıcak ve soğuk haddeleme işlemi sayesinde HRP sacların dayanıklılığı ciddi oranda artmaktadır. HRP sacların korozyon direnci sıradan demire göre daha yüksektir. Korozyon riskinin yüksek olduğu bölgelerde bile bu malzeme uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilir. Diğer metallerle güçlü şekilde bağ kurabilen HRP saclara uygulanan kaynaklar, uzun süre bozulmadan kalabilmektedir.
HRP Sac Kullanım Alanları Nelerdir?
Otomotiv sektörü bu malzemelerle sıklıkla karşılaşan sektörlerden biridir. Araçların iç ve dış parçalarının yanı sıra çeşitli yedek parçaların üretiminde de kullanılan HRP saclar, uzun ömürlü kullanım sağladığı için tercih edilmektedir. Ayrıca HRP saclar dayanıklı ev aletleri ve mutfak eşyalarının üretiminde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu malzeme özellikle ev aletlerinin dış yüzeylerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca kazanlarda, radyatörlerde veya havalandırma sistemlerinde de HRP sacların kullanımı görülebilmektedir.
Galvaniz Sac Nedir?
Galvaniz sac, metalin korozyona uğramasının önüne geçmek amacı ile “Çinko” ile kaplanmış halidir. Galvaniz, tüm ıslak ve nemli zeminlere monte edilen, kendisinden başka bir alternatifi bulunmayan sac türüdür. Çünkü yapısındaki galvaniz, tüm olumsuzluklar ile baş edebilen ve bu olumsuzlukların sacın yüzeyinde oluşturduğu baskıyı ortadan kaldıran bir sac sistemidir.
Galvaniz Sac Özellikleri Nelerdir?
Demir ve demir ürünlerine en fazla zarar veren etkenler arasında nem ve zemin bulunmaktadır. Neme ve ıslaklığa maruz kalan demir ve demir ürünlerinin ömrü kısalıyor ve birkaç sene içerisinde özellik ve direncini kaybediyor. Bu da demir ve demirden olan ürünlerin fonksiyonlarını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle saca giydirilen galvaniz vasıtası ile yani galvaniz sac vasıtası ile ürünlerin direncini arttırıyor ve işlevini eksiksiz yerine getirmesinde uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
Galvaniz Sac Kullanım Alanları Nelerdir?
Galvanizli saclar otomotiv, beyaz eşya ana ve yan sanayileri, yapı/inşaat gibi sektörlerde; pano, kablo kanalı üretimleri, muhtelif çelik konstrüksiyon üretimi, paneller, metal eşyalar, depolama ve raf üniteleri ve havalandırma üniteleri gibi sanayinin çok sayıda farklı alanında kullanılır.
C75 Sulu Yay Çelik (Sulubant) Nedir?
Kenarları orijinal kesilmiş, çapakları alınmış olarak teslim edilir. İstenen genişliklerde dilinebilir. Polisaj yapılarak ekstra parlaklık kazandırılmıştır. C75 Sulu çelikler ister rulo ( bant - şerit ) ister plaka - tabaka olarak sipariş edilebilir.
Yaylık Çeliklerin Kullanım Alanları Nelerdir?
Otomotiv sanayi, elektrik – elektronik, tekstil, yay sanayi, silah sanayi, conta imalatları, zirai ve tarım aletleri, asansör imalatları, şerit ve daire testere gibi çeşitli alanlar ve sektörlerde kullanılmaktadır.
Sulu Yay Çelik (Sulubant) Özellikleri Nelerdir?
Sulu yaylık çelik malzemeler; 0,10 mm ile en kalın 5,00mm’ e kadar kalınlıkları mevcuttur. Kalınlık 2,50 mm e kadar olan rulo siparişleriniz istenen genişliklerde dilimlenerek teslim edilebilir. Sulu çelik bantlar 3,00mm’ den sonra genellikle plaka olarak satışa sunulmaktadır. Yaylık sulu çeliklerin en önemli özellikleri ağır yük altında elastiki değişikliğe uğrayıp yükün kaldırılması ile birlikte eski form ve şekline geri gelebilmesidir.
Sulu Yay çelikleri ve tavlanmış yaylık çelikler yani karbon çelikleri için ''karbon elementi'' temel alaşım elementidir. Çeliğin olmazsa olmaz bileşenidir. Karbon miktarının artması sertlik ve dayanımı aynı oranda arttırır.
ST37 Siyah Sac Nedir?
Siyah saclar sıcak haddelenme yapılarak üretilen yassı çeliklerdir. Türkiye'de ve dünyada en fazla üretilen ve tüketilen ürünlerdir. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde her geçen sene üretimi ve tüketimi artmaktadır. Siyah sacların kullanım alanları çok geniştir.
ST37 Siyah Sac Özellikleri Nedir?
ST37 Siyah Sac saclar 1,50 mm - 20,00 mm arasında üretilmektedir.
ST52 Sac Nedir?
ST52 Kalite Sac Slab olarak adlandırılan ve sıvı çeliğin, sürekli döküm tekniğiyle katılaştırılması sonucu meydana gelen, dikdörtgen kesitli yarı ürünün, sıcak haddehanede, sıcak haddelenmesi ile elde edilen ve kalınlıkları 1,50 - 20,00 mm aralığında değişen rulo ya da sac biçimindeki yassı çeliktir.